FIM – MotoGP billetter

Sæsonens MotoGP billetter er nu til salg. Få dig en fed oplevelse med dine venner og kør til Sachensring i Tyskland eller Red Bull Ring i Østrig, når MotoGP blæser i gang. Vil Marc Marquez vinde tronen i år?

Moto GP er den førende klasse af motorcykel road racing begivenheder, der afholdes på baner godkendt af Fédération Internationale de Motocyclisme (FIM). Uafhængige motorcykelløbsarrangementer er blevet afholdt siden begyndelsen af ​​det tyvende århundrede og store nationale begivenheder fik ofte titlen Grand Prix. Grundlæggelsen af ​​Fédération Internationale de Motocyclisme som det internationale styrende organ for motorcykelsport i 1949 gav mulighed for at koordinere regler og regler, således at udvalgte begivenheder kunne tælle med i officielle verdensmesterskaber. Det er det ældste etablerede verdensmesterskab i motorsport.

Grand Prix-motorcyklerne er specialbyggede racermaskiner, der ikke er tilgængelige for køb af offentligheden og ikke kan køres lovligt på offentlige veje. Dette står i kontrast til de forskellige produktionsbaserede kategorier af racerløb, såsom Superbike World Championship og Isle of Man TT Races, der byder på modificerede versioner af vejgående motorcykler, der er tilgængelige for offentligheden. Den nuværende topdivision er kendt som MotoGP siden 2002, da firetakts-æraen begyndte. Inden da var den største klasse 500cc, som begge danner et historisk kontinuum som det officielle verdensmesterskab, selvom alle klasser har officiel status.

Mesterskabet er i øjeblikket opdelt i fire klasser: den eponyme MotoGP, Moto2, Moto3 og MotoE. De første tre klasser bruger firetaktsmotorer, mens MotoE-klassen (ny i 2019) bruger elektriske motorcykler.

Den mest succesrige rytter i Grand Prix-historien er Giacomo Agostini med 15 titler og 122 sejre. I topserien har Agostini titelrekorden med otte, efterfulgt af Valentino Rossi med syv og den aktive rytter Marc Márquez med seks. Fra 2020 har Rossi rekorden for flest sejre med 89.