Time For Machine – Heavenly Hercules

Byggesættet Heavenly Hercules er en visuel perle og en sjov udfordring for enhver mand med benzin og konstruktion i blodet. Flyet er en model af et af de største fly i verden, består af 217 dele og tager ca. 7-10 timer at bygge. Er du klar til en udfordring? 😉

Heavenly Hercules er en visuel perle af et byggesæt. Modellen er inspireret af det gigantiske Hercules H-4 fra 2. verdenskrig som var det største for sin tid med et vingefang på 98 meter. Holder du af at skabe noget med dine hænder og kan du li’ at fordybe dig i spændende, udfordrende og koncentrationskrævende samleprojekter, så er disse produkter fra Time-For-Machine lige noget for dig.

Historien bag:
Heavenly Hercules er inspireret af det smukke og gigantiske fly kaldet Hercules H-4. USA havde under 2. verdenskrig behov for at flyve store mængder tropper og udstyr over atlanten bl.a. til Storbritanien. Det skyldes de tyske ubåde sank mange af de allierede skibe der forsøgte transatlantiske rejser. I 1942 besluttede USA derfor at udvikle et fly der kunne fragte op til 68 ton og kunne landes på havet. Det blev til den tids største fly, med det største vingefang der nogensinde var set på 98 m. Hercules H-4 er kun blevet overgået af et enkelt fly til dags dato, kaldet Scaled Composites Stratolaunch, bygget i 2017 med et vingefang på 117 m.
Hercules H-4 havde 8 radial motorer og var lavet af lamineret birketræ, da man skulle spare på aluminiumet grundet krigen. Flyet fik øgenavnet “Spruce Goose”, eller på dansk “Gran-gåsen”. Flyet nåede først at blive færdigudviklet og bygget i 1947 da krigen var forbi. Flyet kom derfor aldrig i serieproduktion. Tiltrods for flyet var konstrueret primært af træ, beviste firmaet bag, at flyet ikke havde problemer med at flyve.

Brandet/Leverandøren:

Time-For-Machine er en forholdsvis ny virksomhed fra Ukraine der laver utroligt flotte byggesæt af poleret rustfrit stål. Deres mål er at skabe de flotteste byggesæt på markedet. Så ud over at få en spændende konstruktionsopgave, får du et virkeligt flot produkt efterfølgende som du kan have stående til dekoration. Derudover støtter du samtidig en leverandør i Ukraine som i forvejen har vanskelige betingelser grundet verdens omstændigheder. Modellerne er både utroligt flotte at kigge på, men også facinerende, da alle modeller har en mekanik du også skal bygge op, så modellen kan bevæge sig. Er du dygtig til at samle dem, kan du skrue mekanismen op og få dem til at køre nogle meter eller bevæge sig på anden måde afhængig af byggesættet. Er du den dygtige konstruktør der kan få det til at køre? I så fald mener vi at du har ret til at prale over for vennerne bagefter 🙂

Det praktiske:
Heavenly Hercules byggesættet har som med alle andre af vores produkter, inkluderet alt du skal bruge til at bygge modellen. Modellen er konstrueret af poleret rustfritstål og har en mekanisme der ved optræk roterer alle 8 motorerer. Det er et flot syn når man ser alle tandhjul og motorer i bevægelse.

I pakken får du leveret 4 metal ark med udstansede dele som skal frigøres fra arkene med en medfølgende tang. Det skal bukkes og samles i henhold til samleanvisningen og de øvrige dele, hvorefter du står med den flotte design model i hånden som kan bruges til dekoration efterfølgende. Det minder i og for sig som at samle en lego model, men det er en del sværere, da du skal være omhyggelig og præcis i dine bøjninger og samling af metallet. De fleste voksne kan samle modellen så den fremstår flot til udstilling, men skal du have den mekaniske del til at virke så motorerne kører rundt ved optrækning, så skal du forberede dig på ekstra justering. Vi anbefaler at du samler en mindre model fra samme leverandør inden du giver dig i kast med denne model.

Funktioner:
– Fremdriftsmekanisme i form af en fjeder der spinder alle de 8 motorer rundt samt de tilhørende tandhjul
– Start/stop mode af fremdriftsmekanisme
– Alle vinger kan tippes op og ned

Specifikationer:
Fra år: 18+
Antal dele: 219 stk.
Forventet byggetid: ca. 8-10 timer
Sværhedsgrad: Høj
Materiale: Poleret rustfrit stål
Bruttovægt: 1.100 g.
Model størrelse: 325 х 220 х 128 mm
Forpakningsstørrelse: 357 х 178 х 35 mm
Sættet består af: 4 metal ark med dele, 15 yderligere dele til flyet som ikke er en del af arkene, fjeder (til køre mekanismen), tang, fil, pudseklud, bomuldshandsker (du behøver ikke bruge dem, men kan polere bilen med den medfølgende klud) samt en samlevejledning på engelsk.