Franzis Porsche 911 Boxer Motor

Ønsker du at have en flot 911 Porsche Boxer motor stående med lyd og lys eller ønsker du at bygge motorsættet for at få en bedre forståelse af den legendariske boxer motor, så se mere her.

Den tyske leverandør Franzis har i samarbejde med Porsche udviklet motor-byggesættet af denne 911 boxer motor. Der medfølger et medrivende blad med unikke billeder og beskrivelse fra Porsche om 911 modellen.

Porsche flat-six boxermotoren og de biler den driver, er legendariske i dag. Med dette sæt kan du samle en model af en 1966 2-liters flad-seks-motor på omkring tre timer. Oplev den fascinerende verden af ​​bilteknik i en hyggestund med dig selv hvor du sætter det hele på pause eller sammen med hele familien.

Samlesættet indeholder en omfattende guide der giver masser af information og sjove fakta om Porsche og 911. Udviklingen af ​​det ikoniske design og de tilhørende tekniske koncepter er tydeligt forklaret.

Væk din indre ingeniør og kom i gang med at bygge sættet! De detaljerede trin-for-trin instruktioner hjælper dig med at bygge din egen Porsche flat-six boxermotor til dit værksted, kontorbord eller stue.

Historien bag:
Porsche 911 er en tysk sportsvogn som oprindeligt blev lanceret i 1963 af Porsche, men som hurtigt blev en moderne klassiker. Modellen blev oprindeligt døbt 901, men navnet blev ændret til 911 efter at Peugeot havde grebet ind for at beskytte sit eget modelnavn. 911’eren erstattede Porsches 50-modeller, som fx Porsche 356. Efterfølgende har det vist sig betydeligt sværere at pensionere 911’eren til fordel for nyere modeller. Porsche har lanceret flere modeller, som det var meningen skulle være efterfølgere (fx Porsche 928), men ingen har kunnet udkonkurrere 911. Modellen produceres derfor på sin vis stadig i form af de nyere modeller 996 og 997; hvis man sammenligner de tidligste udgaver fra 1963 og de allernyeste er forskellen dog markant pga. de løbende justeringer, der er blevet foretaget gennem tiden.

En Boxer motor er en flad motor, også kendt som en horisontalt modsat motor. Det er en stempelmotor, hvor cylindrene er placeret på hver side af en central krumtapaksel. En flad motor må ikke forveksles med den modsatte stempelmotor, hvor hver cylinder har to stempler, der deler et centralt forbrændingskammer.