Teching Mini Diesel motor

2.895,00 DKK

På lager

Leveringstid: 3-5 dage

Betal med Viabill

Op til 10 rater uden gebyrer eller renter

Teching har haft stor succes med deres V4 og V8 benzinmotor verden over. De har derfor udvidet produktprogrammet med denne flotte Mini Diesel Motor som kom på markedet i sommeren 2023. Motoren er virkelig flot, blandet andet grundet den flotte anodisering (indfarvning) af metallet og så er den samtidig super sjov at samle. Samtidig får man en god forståelse for hvordan en dieselmotor fungerer.

Beskrivelse

Efter lige dele knofedt og forhandlingsteknik, har vi endelig fået disse modelmotorer tilgængelige i Danmark og har således indledt et samarbejde med Teching.

Virksomheden designer bl.a. flotte æstetisk model-motorer og udvikler løbende nye motor-byggesæt. Formålet med modellerne er give en god indsigt i hvorledes en motor fungerer, samtidigt med at man får en super flot model efterfølgende til udstilling i stuen, værkstedet eller hvor du får lov til at stille modellen derhjemme.

Modellen er meget realistisk, da delene er lavet af massivt metal og har de generelle funktioner som en normal motor også har. Der er noget specielt tilfredsstillende ved at samle en motordel for del og se det endelig resultat til sidst. Derudover er motoren drevet af et batteri, der giver en flot visualisering af en motor i drift. Det er altid fascinerende at se en motor i bevægelse, så for vores eget vedkommende kan vi ikke lade være med at tænde motoren i ny og næ, som vi har stående på vores kontor.

Historien bag:
Teching har haft stor succes med deres V4 og V8 benzinmotor verden over og udvider nu produktprogrammet med denne flotte Mini Diesel Motor som kom på markedet i sommeren 2023. Historien bag Dieselmotoren går tilbage til 1893, hvor tyskeren Rudolf Diesel, som motortypen er opkaldt efter, fik de første patenter på systemet og byggede sine første prototyper. Rudolf Diesel lavede en aftale med en maskinfabrik i Augsburg, Tyskland, hvor de første dieselmotorer bliver bygget. Ingeniørerne fra maskinfabrikken blev en del af MAN og i 1901 blev de første kommercielt byggede Dieselmotorer lavet af MAN i 1901.

Dieselmotorerne blev oprindeligt brugt som en mere effektiv erstatning for stationære dampmaskiner. Siden 1910’erne har de været brugt i ubåde og skibe. Brug i lokomotiver, busser, lastbiler, tungt udstyr, landbrugsudstyr og elproduktionsanlæg fulgte senere. I 1930’erne begyndte dieselmotorer langsomt at blive brugt i enkelte biler.

Siden 1970’ernes energikrise har efterspørgslen efter højere brændstofeffektivitet resulteret i, at de fleste større bilproducenter på et tidspunkt har tilbudt dieseldrevne modeller, selv i meget små biler. Dieselmotorer udgjorde på et tidspunkt halvdelen af alle nyregistrerede biler i EU. Imidlertid er emissioner af luftforurening sværere at kontrollere i dieselmotorer end i benzinmotorer.

Dieselmotoren er en forbrændingsmotor, hvor antændelse af brændstoffet er forårsaget af den forhøjede temperatur af luften i cylinderen på grund af mekanisk kompression; og således kaldes dieselmotoren en motor med kompressionstænding. Det står i kontrast til motorer, der bruger tændrørstænding af luft-brændstofblandingen, såsom en benzinmotor.

Det praktiske:
Vær opmærksom på når du samler motoren, at det er på et underlag der kan tåle lidt olie dråber, da man ikke kan undgå at dryppe lidt olie når man samler og smører modellen.

Alt du skal bruge til at samle modellen medfølger, men Teching anbefaler og anviser at man skal bruge noget klar olie til at smøre de bevægelige dele ved samlingerne.

Vær opmærksom på at olie ikke medfølger. Du kan med fordel bruge en klar olie som anvendes til en almindelig cykelkæde og der skal kun bruges nogle få dråber.

Funktioner:
– Modelmotoren kan tændes og slukkes via et elektriskmodul, så motoren kommer i konstant bevægelse

Specifikationer

Fra år: 14+
Antal dele: 300+ stk.
Forventet byggetid: ca. 4 timer
Sværhedsgrad: Middel
Materiale: Aluminium og rustfrit stål (anodiseret)
Bruttovægt: 3,0 kg.
Model størrelse: 180 x 92 x 145 mm
Forpakningsstørrelse: 287*212*139mm
Batteri: Lithium Battery Capacity: 450mAh (medfølger) – Opladning: DC 5V, 2 timer til fuld opladning – Mere end 1 times operationel tid ved fuld opladning.
Lyd: Modellen har ikke motorlyd. Den elektriske motor kan svagt høres når motoren kører rundt.
Sættet består af: 300+ dele (inklusiv batteri), 1 tilhørende værktøj, 1 samleinstruktion på engelsk

Vær først opdateret med det mest spændende gear, lir og oplevelser