Offentlig vej

Elcykler er i dag blevet kraftige, sporty og super sjove. Desuden kan elcyklerne købes til meget fornuftige priser. Hos Play Hard har vi derfor valgt at tilbyde nogle af de flotteste og mest specielle elcykler på markedet. Køber du din elcykel hos os, sørger vi for at du er tilfreds med dit køb fra start til slut. Play Hard er en 100% danskejet virksomhed, så du kan trygt vælge at købe din elcykel hos os.

Filtrér

Pris
DKK -
Sorter efter:
Lagerstatus
Brands
Materiale
Din højde
Farve
Hastighed
Rækkevidde
Inkl. sæde
Motorkraft
Drev
Type
Motorkraft
Skala
Foldbart
Stigningsevne
Vægt
 • Engwe P275 Pro

  15.995,00 DKK
 • Engwe P275 ST

  13.995,00 DKK
 • ADO A20F XE

  13.495,00 DKK
 • Engwe Engine X

  11.995,00 DKK
 • Magmove MTB

  9.995,00 DKK
 • HIMO Z20 Plus

  9.995,00 DKK
 • ADO A20+

  7.995,00 DKK
 • DYU T1

  7.695,00 DKK
 • Z7

  6.495,00 DKK
 • Engwe T14

  5.995,00 DKK
 • DYU A1F

  4.995,00 DKK
 • Y1S

  4.795,00 DKK

Elcykler

Vi vil gerne give dig et bedre indblik i hvad du skal være opmærksom på når du kigger efter elcykel. Derfor har vi udarbejdet en kort forklaring til de forskellige delelementer, som du skal være have for øje og vide noget om, inden du vælger din elcykel.

Vi kommer ind på følgende:
– Hvad er lovgivningen om elcykler?
– Hvilken elcykel skal jeg vælge?
– Motor
– Batteri
– Bremsetype
– Gear
– Væg og foldeevne
– Din højde

Hvad siger lovgivningen om elcykler?

Ifølge lovgivningen om elcykler i Danmark, må en elcykel have en max. hastighed på 25 km/t, hvis du skal køre på offentlig vej. Det betyder at du må gerne køre over 25 km/t ved pedalkraft, men elmotoren skal slukke over 25 km/t.

På elcykelområdet har politikerne heldigvis valgt at følge den øvrige EU lovgivning, og ikke som på elløbehjul, hvor man i Danmark kun må køre 20 km/t på de offentlige veje og ikke 25 km/t som i resten af EU.

Den elektriske motor må desuden ifølge lovgivningen maksimalt have en nominel effekt på 250 watt. For at køre på de offentlige veje, skal elcyklen også være omfattet af EU direktivet 2006/42/EF og dermed være CE-godkendt.

De elcykler du finder i vores kategori ”Offentlig vej”, overholder den beskrevne lovgivning i Danmark. Hvis du vælger en elcykel fra kategorien ”Privat vej”, skal du være opmærksom på at du kun må køre på private områder, da disse elcykler er for kraftige og kører for hurtigt til de danske offentlige veje. Du kan dermed risikere at få en bøde og få konfiskeret din elcykel hvis du bliver stoppet af politiet.

Hvilken elcykel skal jeg vælge?

Formålet du skal bruge din elcykel til, er naturligvis meget afgørende for hvilke punkter du skal være opmærksom på, når du skal vælge din elcykel. Vi har beskrevet de vigtigste ting du skal være opmærksom på i forbindelse med at finde din næste elcykel.

Motor

Hvilken motor du skal vælge til elcyklen afhænger af den performance du har behov for. Hvis elcyklen blot er til hyggelige små ture på flad vej, så er 250 watt rigeligt. Skal din elcykel derimod bruges til sport og ud i skoven, over stejle bakker eller køre i stærk modvind, så vil minimum en 500 watt motor og derover være at foretrække.

Antallet af watt på motoren afgør hvor høj hastighed din elcykel kan køre med samt hvor stor stigningsevne den har, dvs. hvor store hældninger som elcyklen kan forcere. Det er også muligt at få en motor på begge hjul, så du har de bedste forudsætninger for at tage seje og stejle stigninger i forskelligt føre.

Motortype
En vigtig viden omkring elmotoren er at motoren kan sidde forskellige steder på en elcykel. Det giver forskellige fordele og ulemper. De 3 steder motoren kan sidde er på baghjulet, på centeret eller på forhjulet. Til sportsbrug er det fordelagtigt at have enten en centermotor eller en baghjulsmotor. Centermotoren hjælper ved dine pedaltråd, i stedet for at trække dig frem hvis det var på forhjulet, imens baghjulsmotoren er skjult godt og i stedet skubber dig frem.

Det er oftest dyrere med en center eller baghjulsmotor, men det giver din elcykel en bedre performance i terræn og i det hele taget en bedre balance. På de fleste af vores modeller, har elcyklen baghjulsmotor, da vi primært sælger elcykler til sportsbrug. Baghjulsmotoren er gemt i bagnavet som gør at det næsten ikke er til at se at cyklen har en elmotor. Det appellerer til mange elcykel brugere.

Batteri

Det mest væsentlige du skal være opmærksom på ved et batteri til en elcykel er:
1) Størrelsen i Amperetimer (Ah)
2) Ladetid i timer
3) Afmontering af batteri
4) Batterityper
5) Levetid

1) Størrelsen i amperetimer:
Dette angiver hvor stor en kapacitet dit batteri har og dermed hvor lang tid og dermed kilometer din elcykel kan køre. Producenterne opgør batteriets rækkevidde i km, men vær meget opmærksom på at dette er testet med lav vægt på cyklen, uden stigning og med lav hastighed. Vi anbefaler derfor at du trækker 20-30% fra den opgjorte rækkevidde for at sikre en bedre overensstemmelse med din egen brug. Vi anbefaler desuden at du køber et batteri til din elcykel der har større kapacitet end du umiddelbart har behov for, hvis du har budget til det, da det hurtigt kan blive en gene hvis du ikke har rækkevidde nok i en opladning.

2) Ladetid i timer:
Hvis det er vigtigt for dig at have et batteri der hurtigt er fuldt opladet, så vær opmærksom på hvad producenten oplyser af ladetiden det tager at lave en fuld opladning fra et fladt batteri. Det er typisk mellem 5 og 10 timer.

3) Afmontering af batteri:
For de fleste er det ikke praktisk at skulle transportere en elcykel hen til en stikkontakt, når batteriet skal oplades. Vær derfor obs på om den elcykel du kigger på, kan afmontere batteriet.

4) Batterityper:
Der findes 3 typer af Lithium batterier. Det er Lithium-Ion (Li-Ion), Lithium-Polimer (LiPo) og Lithium-Jern-fosfat (LiFePo4). Til de fleste elcykler benyttes Lithium-ion batterier og det er den type du bør gå efter, hvis du skal have et batteri der, oplades hurtigt, giver langvarig og kontinuerlig strøm og dermed lang rækkevidde. Jo større batteri, desto længere er levetiden i antallet af opladninger.

5) Levetid:
Batteriets levetid afhænger af flere faktorer, såsom batteriets kapacitet, antallet af opladninger osv. Typisk holder et batteri til en elcykel ved normal hverdagsbrug i 4-6 år og dermed ca. 1.000 opladninger.
Du kan forlænge batteriets levetid ved at oplade og opbevare batteriet ved rumtemperatur, afmontere batteriet når du ikke benytter elcyklen, beskytte det mod direkte sollys, varme og ekstrem kulde. Du bør oplade batteriet fuldt hver gang du har benyttet batteriet. Hvis du ikke skal bruge din elcykel i en længere periode, bør du lade batteriet op til 35%-75%

Bremsetype

Når det kommer til bremser på din elcykel, så er de, specielt ved sportsbrug, essentielle både for de sikkerhed og performance. Elcykler kommer med bagbremse, v-bremser, rullebremser, hydrauliske eller mekaniske skivebremser, som du kender fra almindelige cykler.
Skivebremser er den bedste bremse du kan få, hvor de hydrauliske bremser er bedst og kræver mindst vedligehold. Hydraulikken består i at der i et lukket system løber olie, oftest mineral olie, som via et tryk fra dit bremsegreb, trykker bremsekalibrene sammen på dine bremseskiver.

Har din elcykel mekaniske skivebremser, trækker du i et kabel når du bremser på dit bremsegreb. Det er mindre effektivt end hydraulik, da der er større eller mindre slør i mekanik samt det kræver mere renholdelse og dermed mere vedligehold.
Den mindst gode bremsetype er v-bremser og rullebremser, der bremser på fælgen eller tromlen i hjulet. De anbefales ikke til elcykler, da deres bremseeffekt ikke er god nok. Det samme med bagbremsen. Af samme årsag har alle vores elcykler skivebremser, så du sikrer den bedste sikkerhed og performance.

Gear

Der er 2 typer ”gear” i en elcykel. Gearet på selve elcyklen og gear-niveauet fra elmotoren. Som på almindelige cykler er det væsentligt at have en god geargruppe fra en kendt producent som fx Shimano for at sikre god kvalitet. Det er utroligt vigtigt for din performance hvis du kører i skoven eller til anden sportsbrug, hvor du hurtigst og præcist skal kunne skifte op og ned. Vi anbefaler desuden at du til sportsbrug vælger en gearing hvor du kun har ét tandhjul, og dermed gear, på kranken, da du ikke har tid til at skifte dette gear ved hurtig op og nedgearing.

Gear-niveauet fra elmotoren, er doseringen af elkraften fra motoren til elcyklen. Den kommer ofte i 1, 3 eller 5 niveauer. Jo flere niveauer, jo større nuancegrader. Derudover kommer de fleste elcykler med et gashåndtag eller push, så du selv kan dosere elkraften præcis som du ønsker det.

Vægt og foldeevne

Hvis du skal bruge din elcykel i forbindelse med rejser, hvor du skal have din elcykel med i bil eller løfte den rundt i andre transportmidler, så er vægten og evnen til at folde sig, af væsentlig betydning for dig. Vi har gjort det nemt for dig, så du i filterfunktionen kan krydse af om du ønsker at se de elcykler der er foldbare eller ej og hvor meget elcyklen skal veje.

Din højde

Her til sidst vil vi blot informere dig om at vi i filter-funktionen på vores elcykler har en kategori der hedder ”Din højde”. Når du har valgt din højde, får du præsenteret hvilke elcykler der netop passer til din højde. Rigtig god fornøjelse med at finde netop din elcykel.

Vær først opdateret med det mest spændende gear, lir og oplevelser